FIATALOK

A „váradifi” elnevezés kissé csalóka, ugyanis Nagyvárad egyetemi város és ifjúságunkat nem csak váradi fiatalok alkotják, hanem diákok is (jelentős arányban), akik más helységekből jöttek Nagyváradra tanulni, tehát sokszínű társaság vagyunk!

Alkalmainkon 60-80-an szoktunk összegyűlni, vakációban lényegesen kevesebben; két órát töltünk együtt, többé-kevésbé tartalmasan. Ezt azért mondom, mert nem vagyunk tökéletesek, s nem akarom idealizálni az ifjúságunkat, viszont úgy látom, hogy egy olyan csapat vagyunk, amely őszintén igyekszik Isten követésére, s ennek a gyakorlatba ültetésére. Tulajdonképpen ifjúsági óráink központi célja az, hogy meglássuk Isten Igéjének aktualitását és engedjük gyakorlativá válni a mindennapjainkban!

Az alkalmainkat felváltva négy szolgálati csoport szervezi, az előadásokat pedig teológusok, lelkipásztoraink és néha helyi vagy külföldi vendégelőadók tartják.

A szerdai ifjúsági órákon kívül vannak még rendszeres, illetve egyedi alkalmaink, mint például: vasárnapi bibliaórák, ifivasárnapok ebéddel megfűszerezve, evangélizációs esték, közös séta/fagyizás, hitmélyítő napok, vezetői megbeszélések, ifjúsági Istentiszteletek, imaalkalmak, fiú-kocka, stb.

Többféle missziót is végzünk, mint például szociális misszió szegények és idősek irányába, kis gyülekezetek látogatása, gyerekmunka, tini-klub, és nemrég bibliakört indítottunk egy egyetemen. A résztvételi arány ezeken az alkalmakon változó, a tevékenységtől függ, viszont a közös ebédeken általában mindenki ott van :)

Remélem sikerült egy kis betekintést adni az ifjúságunk életébe! Isten áldjon titeket, s ha még előttetek áll az egyetem, szeretettel várunk a váradi ifiben! Várunk rendszeres ifióráinkra, szerdán 18 órától és vasárnap 9 órától (címünk: Berthelot utca 5)!

Különleges alkalmainkról pedig weboldalunkon értesülhetsz: https://www.facebook.com/varadifi/?fref=ts